sigla
Információk Unirea Nemzeti Kollégium

Újdonságok (3)

Az Unirea Nemzeti Kollégium újdonságok oldala rövid üzeneteket, a site-hoz adott új weblapokat, valamint a meglevők módosításait listázza. Az üzenetek fordított időrendi sorrendeben vannak megjelenítve, 10 üzenet oldalonként. Oldalak száma: 10, üzeneteket száma: 95.

Ballagási ünnepély 2015

  • Galériák › 2014-2015 › Ballagási ünnepély 2015

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -án. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2015-ös végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Suciu Stanca és Pui Laura Alexandra, XII. B (Természettudomány) – Kozma Tamás, XII. C (Természettudomány) – Lazin Cristina, XII. D (Természettudomány) – Blaga Cristinel, XII. E (Filológia) – Baciu-Marinescu Petru és Şimon Monica, XII. F (Társadalomtudomány) – dr. Florea Iuliu és XII. G (Társadalomtudomány) – Farkas Iván.


Zalai társkapcsolat 2015

  • Galériák › 2014-2015 › Zalai társkapcsolat 2015

Iskolánk, az Unirea Nemzeti Kollégium hagyományát folytatva 2015 májusában került sor a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziummal létrejött társkapcsolat újjabb – immár 18. – fejezetének lebonyolítására. Vendégeink csapata, melyet a gimnázium X. N osztályának 30 diákja alkotott, Hajdúné Szabó Ágnes osztályfőnök, Gyutainé Kiss Gabriella és Mészáros Richárd kísérő tanár vezetésével május 18-23 között tartózkodott nálunk. A mi iskolánk 31 diákkal vett részt a társkapcsolatban. A szervezés lebonyolítását Vészi Gabriella, a X. B valamint Csifó László Loránd, a X. F osztályfőnöke vállalta, akiket munkájukban dr. Bakó Aliz Tünde tanár segített.


Országos Olimpiászok 2014-2015

  • Események › Országos Olimpiászok 2015

Táblázat a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2014-2015-ös tanév olimpiászainak országos szakaszán résztvevő diákjaival. A résztvevő diákok szakok szerinti elosztása: Matematika-Informatika 11, Természettudomány 1, Társadalomtudomány 5, Filológia 2 és Gimnázium 4.


Unireás szalagavató 2015

  • Galériák › 2014-2015 › Unireás szalagavató 2015

Az iskola másképp hetének egyik fénypontja a magyar tagozat szalagavató bálja volt, amelyet első alkalommal szerveztek meg a XI. osztályos tanulók. Köszönet nekik és gratuláció a nagyszerű munkáért. Tehetséges színjátszó csapat szórakoztatott a Karinthy Frigyes: Visszakérem az iskolapénzt című színdarab bemutatásával. A szalagavatást a mindenki által nagyon várt tánc készítette elő, ezennel még ünnepélyesebbé téve a hangulatot. A szalag jelképként szerepel a XII. osztályos tanulók életében: jelenti az együtt eltöltött idő EMLÉKÉT. E szalagot viselni MEGTISZTELTETÉS, a szalagot hordani BÁTORSÁG. A szalagnak két szára van, azt a kettősséget jelképezve, hogy valami véget ér, talán a XII. osztályos tanulók búcsút mondanak az épületnek, de ott van a szalag másik vége, valaminek a kezdete, és ezt a reményt, ebből a közösségből meríthetik.


Kiválóság díjak 2015

  • Események › Kiválóság díjak 2015

Táblázatok a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2014-2015-ös tanévben Kiválóság Díjjal jutalmazott diákjaival. Ezeket a díjakat évente adják át az Unirea Nemzeti Kollégium napjain. A táblázatok betűrendi sorrendbe vannak rendezve. 97 díjat ítéltek oda a következő kategóriákra: Tudományos kiválóság 44 diák, Művészi kiválóság 20 diák, Sportolói kiválóság 26 diák, valamint Önkéntesség 7 diák.


Unirea Karácsonykor 2014

  • Galériák › 2014-2015 › Unirea Karácsonykor 2014

A Karácsonyi Ünnepély -én volt megtartva. Az ünnepélyen a diákok kórusa Józsa Hajnalka és Sturzán Cristina tanárok vezetésésvel, az „Akadémia Korál” tanári kórus, a kollégium néptánc együttesei, vendégek, szülők, tanárok és diákok vettek részt.


Kellemes Ünnepeket! Boldog Új Évet!

  • Kezdőlap

„ANGYAL ZENÉJE, GYERTYAFÉNY
KINCSES KEZEM HOGY LETT SZEGÉNY?
NEM ADHATTAM MA SEMMI MÁST,
CSAKMELEG SIMOGATÁST.”

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Évet kívánunk!
Az Unirea Nemzeti Kollégium közössége


Gólyabál 2014

  • Galériák › 2014-2015 › Gólyabál 2014

Az Unirea Nemzeti Kollégium IX. osztályainak gólyabáljára a marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében került sor -én, „Union Country” témával. Miss és Mister Gólya Unirea Nemzeti Kollégium 2014 Dan Mara Maria és Răuţă Radu Cătălin voltak. Díjjazott diákjaink: Apofăian Mara és Mărginean Raul Daniel (II. díj), Molnar Călin Dragoş és Morar Alis (III. díj), Dobre Eduard Şerban és Tăurean Andreea Henrietta (közönségdíj) voltak. További résztvevő diákjaink: Biriş Bianca, Birta Vlad Mihai, Făgăraş Andreea Ariana, Lazăr Bianca, Marosher Sergiu, Ormenişan Dragoş Ion, Székely Erik és Vasu Andrada Luisa voltak.


2014-2015-ös tanévnyitó ünnepség

  • Információk › Újdonságok

Tisztelt szülők, kedves diákok!

Az Unirea Nemzeti Kollégium 2014-2015-ös tanévnyitó ünnepsége -én, 9:00 órai kezdettel tartandó az iskola udvarán. A diákokat és osztályfőnököket 8:30-ra várjuk. Az évnyitói ünnepséget osztályfőnöki óra követi, ahol a diákok az órarenddel is megismerkednek.

Kívánunk sikeres, eredményes iskolai évet! Várunk szeretettel!


Kezdőlap üzenet

  • Kezdőlap

Mondd, mit teszel, ha nem lesz holnap, hogy elmondd, amit el kell mondanod?
Mondd, mit teszel, ha nem lesz holnap, hogy megtedd, amit meg kellett volna tenned?
Mondd, mit teszel, ha hibázol, újra és újra, és nem lesz rá lehetőséged, hogy jóvá tedd?
Mondd el, mire vársz, hogy lépj, hogy boldog légy? Miért élsz tovább úgy, ahogy soha nem akartál?
Mondd el, mit kellett volna tenned, és mondanod, ha lett volna még egy holnapod?

Többet jelent az, hogy kik vagyunk valójában, mint az, hogy mások minek hisznek minket.mecsigla O K MOktatási Minisztérium

Marosvásárhely Unirea Nemzeti Kollégium Románia