sigla
Információk Unirea Nemzeti Kollégium

Újdonságok (5)

Az Unirea Nemzeti Kollégium újdonságok oldala rövid üzeneteket, a site-hoz adott új weblapokat, valamint a meglevők módosításait listázza. Az üzenetek fordított időrendi sorrendeben vannak megjelenítve, 10 üzenet oldalonként. Oldalak száma: 10, üzeneteket száma: 95.

Barátságos mérkőzés Maros K.K. - U.N.K.

  • Információk › Újdonságok

-én egy barátságos mérkőzés zajlott a Maros Kosárlabda Klub és az Unirea Nemzeti Kollégium csapata között a „Szeretem a kosárlabdát, szeretem a sportot, szeretem a mozgást” címmel. A Maros Kosárlabda Klub csapatának tagjai Goran Martinic, Jakab Krisztián, Oprea Adrian, Păltinişan Dan, Peciukas Vaidotas, Steff Norbert, Taiyon Mitchell, edzőik pedig Szászgáspár Barnabás és Trif George, valamint Bruno Roschnafsky menedzser voltak. Az Unirea Nemzeti Kollégium csapatának tagjai Botos Vilmos, Hriscu Tamás Antonio, Kádár Csongor Krisztián, Keresztesi-Kis Dávid, Marta Paul Claudiu, Péter István, Potcoavă Dumitru Mădălin, Sasebeş Bogdan, Steff Norbert, Szombat Miklos, Zajzon-Bódis Tamás, edzőik pedig dr. Bakó Aliz Tünde, Petraş Cristian és Tudose Virgiliu tanárok voltak.


2013-2014-es tanévkezdő üzenet

  • Kezdőlap

A 2013-2014-es tanévben kívánunk erőt, egészséget, kitartást, sikereket.

Tudnotok kell, hogy nincs hatalmasabb erő, mint a tudás: a tudással felfegyverzett ember legyőzhetetlen és a legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: a gyökerek és a szárnyak.


2013-2014-es tanév megnyitó

  • Információk › Újdonságok

A 2013-2014-es tanév megnyitó ünnepségére -án (hétfőn), 9:00 órakor kerül sor.


Országos Olimpiászosok Galéria

  • Alumni › Országos Olimpiászosok Galéria

A galéria a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium egy vagy több Országos Olimpiászon résztvevő diákját mutatja be.


Országos Olimpiászok 2012-2013

  • Események › Országos Olimpiászok 2013

Táblázat a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2012-2013-as tanév olimpiászainak országos szakaszán résztvevő diákjaival. A résztvevő diákok szakok szerinti elosztása: Matematika-Informatika 12, Természettudomány 8, Társadalomtudomány 5, Filológia 3 és Gimnázium 8.


Zalai társkapcsolat 2013

  • Galériák › 2012-2013 › Zalai társkapcsolat 2013

Iskolánk, az Unirea Nemzeti Kollégium hagyományát folytatva 2013 április- májusában került sor a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziummal létrejött partnerkapcsolat újjabb – immár 16. – fejezetének lebonyolítására. Vendégeink csapata, melyet a gimnázium IX. N. osztályának 33 diákja alkotott, Kovács Tibor osztályfőnök, Stárics Roland és Simon Endre kísérő kísérő tanár vezetésével május 6-11 között tartózkodott nálunk. A szervezés lebonyolítását Kozma Tamás, a X. B. valamint Farkas Iván, a X. G osztályfőnöke vállalta, akiket munkájukban Csifó László Loránd tanár segített. Köszönjük a szülők, az Unirea Nemzeti Kollégium vezetőségének és a kollegáink támogatását, segítségét.


„Unireás tavasz”

  • Kezdőlap

Neveléssel a tükrök ablakokká válnak…
A nevelés állhatatosságot és odaadást feltételez…
A nevelés az ismeretszerzés lobogó lángja…
Az Unirea Nemzeti Kollégiumban a nevelés megszilárdítja az értéket és formálja a jövőt.

Tavaszi gondolatok

Tavaszias ütemben az Unirea megújítja létét, megéli az új évszak lüktetését! A márciuska szálaiban összefonódnak törekvések és eszmények, gyerekmosolyok, gondolatok. Mint az egész természet, az „Unireás táj” is merész árnyalatokat ölt, a télies ötletek a tavasz tetteivé alakulnak át.

Kivánjuk, hogy az „Unireás tavasz” új eredményeket hozzon, és a fiatal lelkekben a beteljesült remények öröme lüktessen!


Junior Achievement Románia

  • Információk › Újdonságok

Junior Achivement

Több 1700 romániai iskola vesz részt évente a nemzetközi Junior Achievement (JA) programjaiban az Oktatási Minisztérium közreműködésével (10184/2003). A világban 95 éve, 121 országban, 20 éve Romániában is, a Junior Achievement a legnagyobb és legdinamikusabb nemzetközi szervezet, amely a tanulók gazdasági, vállalkozói nevelésében és szakmaválasztásában segédkezik. Itt nézhető meg román nyelven: a Junior Achievement tanulmányi kínálata.


Kiválóság díjak 2013

  • Események › Kiválóság díjak 2013

Táblázatok a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2012-2013-as tanévben Kiválóság Díjjal jutalmazott diákjaival. Ezeket a díjakat évente adják át az Unirea Nemzeti Kollégium napjain. A táblázatok betűrendi sorrendbe vannak rendezve. 107 díjat ítéltek oda a következő kategóriákra: Kiválóság díjak 26 diák, Tudományos kiválóság 41 diák, Kulturális díjak 23 diák, valamint Önkéntesség 17 diák.


Kellemes Ünnepeket!

  • Kezdőlap

Meleg gondolatok, beteljesült remények, sok öröm, mennyei hóhullás szálljon lelketekre.
Karácsony szelleme terüljön szét szíveteken és házaitokon.
Az Új Év tárja ki számotokra fényes kapuit, mindenkinek békés gondolatokat és jövőbe vetett hitet hozzon.

Az Unirea Nemzeti Kollégium tanári karamecsigla O K MOktatási Minisztérium

Marosvásárhely Unirea Nemzeti Kollégium Románia