sigla
Információk Unirea Nemzeti Kollégium

Újdonságok (2)

Az Unirea Nemzeti Kollégium újdonságok oldala rövid üzeneteket, a site-hoz adott új weblapokat, valamint a meglevők módosításait listázza. Az üzenetek fordított időrendi sorrendeben vannak megjelenítve, 10 üzenet oldalonként. Oldalak száma: 10, üzeneteket száma: 95.

Ballagási ünnepély 2017

  • Galériák › 2016-2017 › Ballagási ünnepély 2017

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -én. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2017-es végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Mărginean Manuela, XII. B (Természettudomány) – Vészi Gabriella, XII. C (Természettudomány) – Rad Mihaela Sorina, XII. D (Természettudomány) – Suciu Stanca és Chira Cristiana, XII. E (Társadalomtudomány) – dr. Stănescu Aurora Manuela, XII. F (Matematika-Informatika) – Csifó László Loránd.


Üzenet végzősöknek 2017

  • Kezdőlap

„Június van s nagyon magam vagyok
S kisértenek élt éltem árnyai
S az elbocsátó iskola-padok.

S én, vén diák, szívem fölemelem
S így üdvözlöm a mindig újakat:
Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem.

Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.”

Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba


Országos Olimpiászok 2016-2017

  • Események › Országos Olimpiászok 2017

Táblázat a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2016-2017-es tanév olimpiászainak országos szakaszán résztvevő diákjaival. A résztvevő diákok szakok szerinti elosztása: Matematika-Informatika 12, Természettudomány 5, Társadalomtudomány 6, Filológia 0 és Gimnázium 1.


Unireás szalagavató 2017

  • Galériák › 2016-2017 › Unireás szalagavató 2017

Az Unirea Nemzeti Kollégium magyar tagozatának szalagavató bálját harmadik alkalommal szervezték meg a XI. osztályos tanulók dr. Bakó Aliz Tünde és Murvai Béla tanárok vezetésével. A kapu és a feltűzendő szalagok a mai ünnepségünk alapszimbólumai, hiszen mindkettő azt jelenti, hogy a 18 éves ifjak egy új létminőségbe kerülnek: elhagyják a gyermekkor világát és a kapun át egy magasabb létformába, életminőségbe, a felnőttség állapotába jutnak. A kitűzött szalag pedig a „beavatásuk” bizonyítéka. Ezért őrízzétek ezeknek a szimbólumoknak az emlékét!


Kiválóság díjak 2017

  • Események › Kiválóság díjak 2017

Táblázatok a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2016-2017-es tanévben Kiválóság Díjjal jutalmazott diákjaival. Ezeket a díjakat évente adják át az Unirea Nemzeti Kollégium napjain. A táblázatok betűrendi sorrendbe vannak rendezve. 141 díjat ítéltek oda a következő kategóriákra: Kiválóság díjak 27 diák, Tudományos kiválóság 27 diák, Kulturális-Művészi kiválóság 27 diák, Sportolói kiválóság 7 diák, Hűség az iskolához 9 diák, valamint Önkéntesség 44 diák.


2016-2017-es tanévkezdő üzenet

  • Kezdőlap

„Azt szeretném tudni – mormolta maga elé -, mi is van egy ilyen könyvben, amíg csukva van. Természetesen betűk vannak benne, melyeket papírra nyomtattak, de mégis valaminek kell még lennie benne, mert ha kinyitom, egyszerre előttem áll egy egész történet. Személyek bukkannak fel, akiket még nem ismerek, mindenféle kalandok, tettek és harcok fordulnak elő – és néha tengeri viharok játszódnak le, vagy az ember idegen országokat és városokat lát. Ez mind benne van ugyanis valahogyan a könyvekben. El kell olvasni, hogy átélhessük, ez világos. De belül mindez már előre megvan. Szeretném tudni, hogyan.”

Michael Ende: A végtelen történet


Évfolyamelsők galéria

  • Alumni › Évfolyamelsők galéria

A galéria a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium évfolyamelsőit mutatja be.


Ballagási ünnepély 2016

  • Galériák › 2015-2016 › Ballagási ünnepély 2016

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -án. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2016-os végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Baciu-Marinescu Petru és Bândilă Melania, XII. B (Természettudomány) – Murvai Béla, XII. C (Természettudomány) – Năznean Andreea Romana, XII. D (Természettudomány) – Paşca Simion Mihai, XII. E (Filológia) – Pop Consuela Manuela, XII. F (Társadalomtudomány) – Kolozsvári Szilárd Attila és Brandner Judit Emőke.


Országos Olimpiászok 2015-2016

  • Események › Országos Olimpiászok 2016

Táblázat a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2015-2016-os tanév olimpiászainak országos szakaszán résztvevő diákjaival. A résztvevő diákok szakok szerinti elosztása: Matematika-Informatika 10, Természettudomány 6, Társadalomtudomány 7, Filológia 1 és Gimnázium 3.


Unireás szalagavató 2016

  • Galériák › 2015-2016 › Unireás szalagavató 2016

Az iskola másképp hetének egyik fénypontja a magyar tagozat szalagavató bálja volt, amelyet már második alkalommal szerveztek meg a XI. osztályos tanulók. Köszönet nekik, és gratuláció a nagyszerű munkáért. A szalagavatást a mindenki által nagyon várt és a XI. osztályosok által táncolt bécsi keringő készitette elő, ezzel még ünnepélyesebbé téve a hangulatot. Ezen kivül más produkciók is fokozták az ünnep szépségét. A szalagot viselni megtiszteltetés, hordani bátorság. Ennek két szára van, azt a kettősséget jelentve, hogy valami véget ér, tehát a végzősök búcsút mondanak az iskolának, de ott van a szalag másik vége, amely valaminek a kezdetét tükrözi.mecsigla O K MOktatási Minisztérium

Marosvásárhely Unirea Nemzeti Kollégium Románia