sigla
Információk Unirea Nemzeti Kollégium

Újdonságok (4)

Az Unirea Nemzeti Kollégium újdonságok oldala rövid üzeneteket, a site-hoz adott új weblapokat, valamint a meglevők módosításait listázza. Az üzenetek fordított időrendi sorrendeben vannak megjelenítve, 10 üzenet oldalonként. Oldalak száma: 10, üzeneteket száma: 95.

Ballagási ünnepély 2014

  • Galériák › 2013-2014 › Ballagási ünnepély 2014

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -én. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2014-es végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Hecser Enikő Krisztina, XII. B (Természettudomány) – Kiss-Bujáki Ildikó, XII. C (Természettudomány) – Pop Monica, XII. D (Természettudomány) – Rus Laura és Pop Florin, XII. E (Filológia) – Poruţiu Emanuela Cristina.


Országos Olimpiászok 2013-2014

  • Események › Országos Olimpiászok 2014

Táblázat a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2013-2014-as tanév olimpiászainak országos szakaszán résztvevő diákjaival. A résztvevő diákok szakok szerinti elosztása: Matematika-Informatika 19, Természettudomány 2, Társadalomtudomány 1, Filológia 3 és Gimnázium 6.


2014-2015-ös tanév előkészítő osztálya

  • Információk › Újdonságok

Az Unirea Nemzeti Kollégium 2014-2015-ös tanév előkészítő osztályába felvett diákok listája.

pdf 2014-2015 előkészítő osztály (30 letöltés)


Kiválóság díjak 2014

  • Események › Kiválóság díjak 2014

Táblázatok a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2013-2014-es tanévben Kiválóság Díjjal jutalmazott diákjaival. Ezeket a díjakat évente adják át az Unirea Nemzeti Kollégium napjain. A táblázatok betűrendi sorrendbe vannak rendezve. 85 díjat ítéltek oda a következő kategóriákra: Tudományos kiválóság 38 diák, Művészi kiválóság 15 diák, Sportolói kiválóság 23 diák, valamint Önkéntesség 9 diák.


Unirea Karácsonykor 2013

  • Galériák › 2013-2014 › Unirea Karácsonykor 2013

A december a karácsonyvárás – és ezzel együtt a csodavárás ideje. Az iskolában is igyekeztünk diákjainkkal ráhangolódni erre a gyönyörű ünnepre. Az adventi időszakban hétfőnként sor került a gyertyagyújtásra. Ezeket az alkalmakat tette még teljesebbé, hogy rövid műsorral is készültek hétről hétre iskolánk tanulói a karácsonyi ünnepélyre. Brandner Judit Emőke magyar szakos tanár és Józsa Hajnalka zenetanárnő összehangolt munkájával készült el az ünnepélyes műsor, amelyet az V-VIII osztályos tanulók adtak elő az iskola dísztermében. A különböző műfajok és stílusú dalok előadásában mindenki találhatott kedvére valót, nem hiányzott a karácsonyi versek mellet a rövid humoros jelenet,a néptánc, a modern tánc, a magyar, angol, német és román nyelvű karácsonyi dalok és a hangszeren való előadás sem. Az előadás egy közös énekléssel zárult, a Szeretet himnuszával.


Karácsonyi rege

  • Kezdőlap

Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra…

Ady Endre: Karácsonyi rege

A SZERETET, AZ ÚJJÁSZÜLETÉS ÉS AZ ÚJ
REMÉNYEK KARÁCSONYI FÉNYÉBEN KÍVÁNUNK
KEGYELEMBEN GAZDAG, BOLDOG ÜNNEPEKET!


Outward Bound Kaland 2013

  • Információk › Újdonságok

Három csapat vett részt az Unirea Nemzeti Kollégiumból az Outward Bound Kaland – középiskolás vetélkedőjén, Kilyén Zsófia, Kozma Tamás, Szövérfi János és Csifó László Loránd tanárok vezetésével. A vetélkedő az Outward Bound Románia 20 éves évforduló rendezvényeinek keretében zajlott -én a Somostetőn. Csapataink a következők voltak: „Bundás kenyér”: Jancsó Előd, Jákob Anna, Kakasi Edina Kriszta, Máthé Barna Szilamér, Medgyesi István, Nagy Csongor Loránd, Szövérfi János tanár, „Sajtos laska”: Kovács Andrea, Koncz István Róbert, Nagy Rolland Pongrácz, Somodi István, Székely Jenő, Fekete Tamás, Kilyén Zsofia tanárnő és a II. helyezett „Rókagomba”: Borbély Evelin Krisztina, Bara Zsombor Olivér, Dénesi Levente, Fóris Péter, Gherman Iosif, Horvát Norbert Zsolt, Csifó László Loránd tanár.


„Hol terem a magyar vitéz?” vetélkedő

  • Információk › Újdonságok

-én került sor a „Hol terem a magyar vitéz?” vetélkedő előválogatójára. A vetélkedőt a 19. marosvásárhelyi Könyvvásár keretén belül szervezték, Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulójára. A megmérettetésen iskolánkat három csapat képviselte: „Félholdas gyűrű”: Benedek Kristóf, Borbély-Kedves Dávid és Vészi Atád – VII. B, „Törtetők”: Pop Kitty Claudia, Molnár Anna és Tündérligeti Sámuel – VI. B, „Rab oroszlán”: Csibi Krisztina, Magyari Zsuzsa és Cseke Kata Sára – VIII. B. Sok sikert a továbbjutóknak!


Szüretelnek javában, a II. B osztályban

  • Információk › Újdonságok

„Kezdődjék a szüretibál / szívet dobbant a mulatság! / Poharunkat emeljük fel s, / bánatunkat felejtsük el!” Ezzel a mottóval meghívójukon hívták meg a második osztályos tanulók hozzátartozóikat a -án szervezett szüreti mulatságra. A kis csőszök csősztáncot tanultak és gyakoroltak, szürettel, szőlővel kapcsolatos népdalokat, és ahogyan az lenni szokott, a Gólyatánc sem maradt ki a műsorból. Tánclépésekkel vonultak be a fiatal csőszfiúk és csőszlányok. Szívvel-lélekkel énekelték, hogy Megérett, megérett a fekete szőlő és folytatták a bejövetelt körtánccal majd párossal. A Gólyatánc eltáncolása után kezdődött csak az igazi vigadalom. A Gólyatáncot közösen folytatták tovább, minden gyerek mellé egy szülő / hozzátartozó állt és máris jött a csárdás. Kicsitől-nagyig együtt néptáncoltak, ünnepeltek, mustot és pánkót / fánkot fogyasztottak. Az Öreg zsidó majd a Bújj, bújj zöldág dalok sem maradtak ki a zenész „tarisznyájából”. S hogy miért lett vége, azt nem tudjuk, de a gyerekek elmondása szerint, „Alig várjuk a következőt, tanci!” Adjunk hálát a Jóistennek, hogy ilyen bő termésben volt idén is részünk, és reméljük, hogy jövőben is, talán nagyobb csapattal, együtt ünnepeljük meg a régi magyar hagyományaink szerint fennmaradt szőlőszüretet. A tevékenység rendezője Fodor Márta tanítónő volt.


Gólyabál 2013

  • Galériák › 2013-2014 › Gólyabál 2013

Az Unirea Nemzeti Kollégium IX. osztályainak gólyabáljára a marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében került sor -én, „Magically Famous” témával. Miss és Mister Gólya Unirea Nemzeti Kollégium 2013. Musgociu Alexandra és Hriscu Tamás Antonio voltak. Díjjazott diákjaink: Adorjáni-Nagy Zoltán és Ţîrlea Julia Casina (közönségdíj), Pădurean Maria és Peter Patrick Calvin (III. díj), Cotfas Sebastian Cornel és Niculici Ioana Maria (II. díj) voltak. További résztvevő diákjaink: Botezan Andreea, Harpa Mihai Alexandru, Iáni Dalma, Mailat Horaţiu Ioan, Moldovan Mădălina Bianca Răducă Daria Roxana, Ruţa Georgiana Tatiana, Sala Narcis Laurenţiu, Tătar Cristian és Turdean Alexandru voltak.mecsigla O K MOktatási Minisztérium

Marosvásárhely Unirea Nemzeti Kollégium Románia