sigla
Informaţii Colegiul Naţional „Unirea”

Noutăţi (2)

Pagina Noutăţi a Colegiului Naţional „Unirea” listează mesaje scurte, pagini noi adăugate, modificări făcute asupra unor pagini deja existente. Mesajele sunt afişate în ordine invers cronologică, 10 mesaje pe pagină. Număr pagini: 45, număr mesaje: 448.

Proiectul ChimECo

  • Informaţii › Proiectul ChimECo

Pagină dedicată proiectului ChimECo a Colegiului Naţional „Unirea”. Chimie prin experiment și colaborare (ChimECo). Proiect finanțat prin programul ȘTIINȚESCU-RICHTER pentru chimie.


Înscriere în clasa pregătitoare 2021-2022

  • Informaţii › Noutăţi

Înscriere în clasa pregătitoare în anul școlar 2021-2022.

zip Documente informative (255 descărcări)


8 Martie - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEII

  • Acasă
Risipei se dedă florarul la fiecare început de primăvară, revărsând din curcubeul luminii, asemeni unui pictor neîntrecut, culorile sufletului.

Anotimpul renașterii aduce de fiecare dată speranța unui alt început, recreând chipul naturii și remodelând frumosul.

Nu este întâmplător că în acest anotimp este celebrată femeia, primăvara fiind cântecul dedicat eternului feminin, sensibilității și frumuseții.

Gând încărcat de emoție spre FEMEIE, ca expresie deplină a tot ceea ce înseamnă tumultul vieții și puterea de a dărui din preaplinul său sufletesc.

Gând neprețuit pentru tot ceea poate reprezenta femeia prin delicatețea și gingășia ei, dar și prin puterea și tenacitatea care pot face din ea oricând o luptătoare.

Gând de prețuire femeii dascăl, celei care revarsă din lumina cunoașterii, îmbogățind zariștea infinităa învățăturii!

Gând de mulțumire, îndreptat cu recunoștință, spre cele care au dat ființă din ființa lor, dând muguri noi, ca și ramurile ce înfloresc timid în fiecare primăvară!

Vă dorim să împrimăvăriți în fiecare an, să vă înflorească sufletele și să vă înseninați sub puterea iubirii și a zâmbetului celor dragi!

Director, Prof. dr. Aurora Stănescu


Programul național pilot de tip „Școală după școală”

  • Informaţii › Noutăţi

Programul național pilot de tip „Școală după școală”- ordin, norme metodologice și calendarul programului.

zip Programul național pilot de tip „Școală după școală” (249 descărcări)


Proiecte Erasmus+

  • Despre noi › Proiecte Erasmus+

Pagina prezintă lista Proiectelor Erasmus+ la care Colegiul Naţional „Unirea” din Tîrgu Mureş a participat / coordonat de-a lungul anilor. Pentru mai multe detalii despre aceste proiecte consultați referințele prezentate.


La Mulți Ani!

  • Acasă

Stimați profesori și părinți,

dragii noștri elevi!

La cumpăna dintre ani, pregătindu-ne să venim în întâmpinarea unui nou an ce bate la poarta timpului, vă dorim ca visurile de azi să devină realitate, orice obstacol să fie un prag pentru mai departe, iar speranțele să se transforme în împliniri!

Trebuie să fim încrezători, să depășim cu optimism aceste momente dificile, să ne armonizăm în toate acțiunile noastre prezente și viitoare.

Anul 2021 să ne aducă, în continuare, unitate în idealurile spre care aspirăm și continuitate în performanțele noastre. Din elanul tineresc al elevilor noștri să menținem nestinsă flacăra spiritului „unirist!”

Cu tenacitate și încredere în valorile Colegiului Național „Unirea”, să pășim împreună într-un an mai bun!

„La Mulți Ani!”, (Colegiul Național „Unirea”)

Conducerea

Colegiului Național „Unirea”


1 Decembrie, serbat online la Colegiul Național „Unirea”

  • Informaţii › Noutăţi

Elevii și profesorii Colegiului Național „Unirea” au realizat o serie de activități online pentru a marca 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

pdf 1 Decembrie serbat la Colegiul Național „Unirea” (247 descărcări)


DE ZIUA ŢĂRII-COLEGIUL NAŢIONAL „UNIREA”-ÎNTRU DĂINUREA NEAMULUI ŞI A ŞCOLII ROMÂNEŞTI

  • Acasă

Unirea eternizează…ea este o izbăvire de trecut şi-o fiinţare întru viitor, o redeşteptare a omului din OM şi a istoriei din nescrisă istorie!

Conştiinţa noastră identitară se instituie în tripla ei dimensiune, prin istorie, prin limba română şi prin tradiţie, în momentul istoric al reîntregirii fiinţei neamului. Ziua de 1 Decembrie trezeşte în noi ecourile istoriei şi, dinspre trecut, se aud glasurile clopotelor ce au bătut în ritm cu inima ţării. Trăim intens, simţind reverberaţia acestui eveniment în sufletele noastre şi Colegiul Naţional „Unirea” întâmpină Marea Unire cu aceeaşi emoţie generatoare de trăiri intense. Venind în întâmpinarea evenimentului, Colegiul Naţional „Unirea” a organizat, un altfel de moment, online, reunind activităţi dedicate Zilei Naţionale a României, cu conştiinţa faptului că marile momente ale istoriei naţionale instituie, de-a lungul timpului şi însemnele perenităţii noastre ca neam.

Sentimentul naţional al reîntregirii se regăseşte în dorinţa de unitate a elevilor şi a profesorilor şi, în acest context, elevii au fost „Uniţi în cuget şi- simţiri”.

Tinerii au învățat că patria se poartă simplu, firesc, în inimă şi că fiecare îşi are destinul legat de trecutul şi viitorul acesteia.

Director, prof. dr. Stănescu Aurora Manuela


Alegeri Consiliul Școlar al Elevilor 2020

  • Informaţii › Noutăţi

Consiliul Școlar al Elevilor vă anunță că se deschid alegerile pentru postul de reprezentant al elevilor în Consiliul de Administrație.

pdf Alegeri Consiliul Școlar al Elevilor 2020 (247 descărcări)


Proiect-Colegiul Național „Unirea” Târgu Mureș-Plan de Acțiune Școală 2020-2021

  • Informaţii › Noutăţi

Proiect-Colegiul Național „Unirea” Târgu Mureș-Plan de Acțiune Școală 2020-2021

pdf Proiect-Colegiul Național „Unirea” Târgu Mureș-Plan de Acțiune Școală 2020-2021 (252 descărcări)mecsigla M E CMinisterul Educaţiei

Târgu Mureș Colegiul Naţional „Unirea” România