sigla
Információk Unirea Nemzeti Kollégium

Újdonságok (7)

Az Unirea Nemzeti Kollégium újdonságok oldala rövid üzeneteket, a site-hoz adott új weblapokat, valamint a meglevők módosításait listázza. Az üzenetek fordított időrendi sorrendeben vannak megjelenítve, 10 üzenet oldalonként. Oldalak száma: 10, üzeneteket száma: 95.

Tanári kar

 • Rólunk › Tanári kar

A táblázat a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium tanári karát mutatja be. A táblázatot a Név, Szak, Fokozat vagy Év oszlopok szerint lehet rendezni.


Kellemes Ünnepeket! Boldog Új Évet!

 • Kezdőlap

Most, mikor fehér pelyhek hullnak az emberiség lelke felett, mindenkinek fénylő gondolatokat, szavakat kivánunk. Szép, beteljesült álmú ünnepeket!

Az Unirea Nemzeti Kollégium vezetősége


Gólyabál 2011

 • Galériák › 2011-2012 › Gólyabál 2011

Az Unirea Nemzeti Kollégium IX-es osztályainak gólyabáljára a marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében került sor -án, „U.N.K. Stock” témával. Résztvevő diákjaink a következők voltak: Bandi David (Közönségdíj), Bauer Bernadett, Cheţan Andrei, Constantinescu Medeea, Fărcaş Dana Silvia, Péter István (II díj), Popovici Alexandrina (II díj), Pişcu Vlad, Rad Simona, Radu Adina (Közönségdíj), Roman Rareş, Sabău Raul Petruţ, Sbârcea Bogdan (III díj), Sturza Monica, Ţibuleac Roxana (III díj) és Zajzon-Bodis Tamás. Miss és Mister Gólya, Unirea Nemzeti Kollégium, 2011: Constantinescu Medeea és Zajzon-Bodis Tamás voltak.


ISTEN HOZOTT UNIREÁSOK!

 • Kezdőlap

Az Unirea Nemzeti Kollégium kapui újra megnyílnak számotokra, hogy befogadjon benneteket a mindörökké fiatal iskola! Kék egyenruha viselői mindig felhőtlen legyen felettetek az ég, legyenek magasra szárnyaló gondolataitok és tiszta lelketek!

Mindenkinek- tanároknak, diákoknak és szülőknek- kívánom, hogy AZ UNIREÁS SZELLEM, TELJES ÖSSZETETTSÉGÉBEN ÉS SZÉPSÉGÉBEN, LELKESÍTSEN MOST ÉS MINDÖRÖKKÉ.


Zalai társkapcsolat 2011

 • Galériák › 2010-2011 › Zalai társkapcsolat 2011

Kollégiumunk, az Unirea Nemzeti Kollégium hagyományát folytatva 2011 májusában került sor a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziummal létrejőtt partnerkapcsolat újjabb – immár 14. – fejezetének lebonyolítására. Vendégeink csapata, melyet a gimnázium X. N. osztályának 34 diákja alkotott, Pálovicsné Tusnády Katalin osztályfőnök, Kollaricsné Soós Erika aligazgató és Pálovics Róbert kísérő tanár vezetésével május 2-6 között tartózkodott nállunk. A viszontlátogatásra egy hetet kellett várnunk, így a partnerkapcsolatban részt vevő X. B. 27 diákja május 16-21 között tapasztalhatta meg vendéglátóink szeretetét. A szervezés lebonyólítását Vészi Gabriella, a X. B. osztályfőnöke vállalta, akit munkájában Kiss-Bujáki Ildikó és Csifó László Loránd tanárok segítettek. Köszönjük a szülők, az Unirea Nemzeti Kollégium vezetőségének és a kollegáink támogatását, segítségét, és nem utolsó sorban az Evoline cég támogatását.


Országos Olimpiászok 2010-2011

 • Események › Országos Olimpiászok 2011

Táblázat a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2010-2011-es tanév olimpiászainak országos szakaszán résztvevő diákjaival. A résztvevő diákok szakok szerinti elosztása: Matematika-Informatika 15, Természettudomány 6, Társadalomtudomány 5, Filológia 6 és Gimnázium 6.


Kiválóság díjak 2011

 • Események › Kiválóság díjak 2011

Táblázatok a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2010-2011-es tanévben Kiválóság Díjjal jutalmazott diákjaival. Ezeket a díjakat évente adják át az Unirea Nemzeti Kollégium napjain. A táblázatok betűrendi sorrendbe vannak rendezve. 27 díjat ítéltek oda a következő kategóriákra: Tudományos kiválóság 12 diák, Művészi kiválóság 8 diák, valamint Sportolói kiválóság 7 diák.


Beiratkozás 2011

 • Információk › Újdonságok

A 2011-2012-es tanév első osztályába való beiratkozás az Unirea Nemzeti Kollégium titkárságán (a földszinten, a 10-es teremben) naponta 9 és 14 óra között, között történik.

Körzetünk utcái: Victor Babeş, Nicolae Grigorescu, Dictor Cornel Ciugudean, Platorului, Ulciorului, General Ion Dumitrache, Zăgazului, Livezii, Căprioarei, Bulevardul Cetăţii, Trébely, Pădurii, Brigadierilor, Topliţa, Argeşului, Crângului, Verii, Privighetorii, Târgului, Gábor Áron, Avram Iancu, Mihai Viteazul.

között csak a fent megjelölt utcákból irathatóak be a gyerekek. Ha maradnak üres helyek, az iskola igazgatótanácsa által meghatározott kritériumok alapján fog folytatódni a beiratkozás, amelyek ki lesznek függesztve március 17 után.

Tanulmányi kínálat

 • Két tornaterem, két udvar, könyvtár, laboratóriumok, változatos szemléltető eszközök várják a diákokat.
 • Iskolánkban csak délelőtt folyik az oktatás.
 • Az itt végző elemi osztályok előnyben részesülnek az V. osztályba való bejutáskor.
 • Tanulmányaikat anyanyelvükön folytathatják a XII. osztály befejezéséig.
 • Választott tantárgyainkat a gyerekek és szülők igényeihez igazítjuk. Angol, német, francia, olasz, japán nyelveket oktatnak tanáraink.
 • Hétköznapjainkat kirándulásokkal, versenyekkel, előadásokkal, iskolanapok szervezésével, játékos tanítási módszerekkel tesszük változatossá.
pdf Első osztályos teszt 2008-2009 (52 letöltés)


KOLLÉGIUM NAPOK 2011

 • Kezdőlap

Az Unirea Nemzeti Kollégium iskolanapjai… hagyománnyá vált időszak, alkalom az unireás eszményről való elmélkedésre: odafigyelés az ÉRTÉKre. A nevelés hozzájárulásával az érték évről évre szépen épül azokkal a generációkkal, amelyek egy időre itt honosodnak meg az UNIREAban. Felépítése minden évben új formát és színt ölt, meghatározva azt a „valamit”, amelyre folyamatosan törekszünk.

Mindenkinek- tanároknak, diákoknak és szülőknek- kívánom, hogy AZ UNIREÁS SZELLEM, TELJES ÖSSZETETTSÉGÉBEN ÉS SZÉPSÉGÉBEN, LELKESÍTSEN MOST ÉS MINDÖRÖKKÉ.


Matematika verseny 2010

 • Események › Matematika verseny 2010

között került megrendezésre az Alexandru Papiu Ilarian Megyeközi Matematika Verseny, ahol a mi iskolánkat, az Unirea Nemzeti Kollégiumot egy 16 fős diákcsoport képviselte.mecsigla O K MOktatási Minisztérium

Marosvásárhely Unirea Nemzeti Kollégium Románia