sigla

Információk Unirea Nemzeti Kollégium

Újdonságok (1)

Az Unirea Nemzeti Kollégium újdonságok oldala rövid üzeneteket, a site-hoz adott új weblapokat, valamint a meglevők módosításait listázza. Az üzenetek fordított időrendi sorrendeben vannak megjelenítve, 10 üzenet oldalonként.

Ballagási ünnepély 2018

  • Galériák › 2017-2018 › Ballagási ünnepély 2018

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -én. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2018-as végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Hecser Enikő Krisztina, XII. B (Természettudomány) – dr. Bakó Aliz Tünde, XII. C (Természettudomány) – Cimpoi Stela, XII. D (Társadalomtudomány) – Marin Marius Sebastian, XII. E (Filológia) – Motorga Maria, XII. F (Társadalomtudomány) – Rus Laura, XII. G (Társadalomtudomány) – Murvai Béla.


Ballagási ünnepély 2017

  • Galériák › 2016-2017 › Ballagási ünnepély 2017

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -én. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2017-es végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Mărginean Manuela, XII. B (Természettudomány) – Vészi Gabriella, XII. C (Természettudomány) – Rad Mihaela Sorina, XII. D (Természettudomány) – Suciu Stanca és Chira Cristiana, XII. E (Társadalomtudomány) – dr. Stănescu Aurora Manuela, XII. F (Matematika-Informatika) – Csifó László Loránd.


Üzenet végzősöknek 2017

  • Kezdőlap

„Június van s nagyon magam vagyok
S kisértenek élt éltem árnyai
S az elbocsátó iskola-padok.

S én, vén diák, szívem fölemelem
S így üdvözlöm a mindig újakat:
Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem.

Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.”

Ady Endre: Üzenet egykori iskolámba


Unireás szalagavató 2017

  • Galériák › 2016-2017 › Unireás szalagavató 2017

Az Unirea Nemzeti Kollégium magyar tagozatának szalagavató bálját harmadik alkalommal szervezték meg a XI. osztályos tanulók dr. Bakó Aliz Tünde és Murvai Béla tanárok vezetésével. A kapu és a feltűzendő szalagok a mai ünnepségünk alapszimbólumai, hiszen mindkettő azt jelenti, hogy a 18 éves ifjak egy új létminőségbe kerülnek: elhagyják a gyermekkor világát és a kapun át egy magasabb létformába, életminőségbe, a felnőttség állapotába jutnak. A kitűzött szalag pedig a „beavatásuk” bizonyítéka. Ezért őrízzétek ezeknek a szimbólumoknak az emlékét!


Évfolyamelsők galéria

  • Alumni › Évfolyamelsők galéria

A galéria a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium évfolyamelsőit mutatja be.


Ballagási ünnepély 2016

  • Galériák › 2015-2016 › Ballagási ünnepély 2016

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -án. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2016-os végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Baciu-Marinescu Petru és Bândilă Melania, XII. B (Természettudomány) – Murvai Béla, XII. C (Természettudomány) – Năznean Andreea Romana, XII. D (Természettudomány) – Paşca Simion Mihai, XII. E (Filológia) – Pop Consuela Manuela, XII. F (Társadalomtudomány) – Kolozsvári Szilárd Attila és Brandner Judit Emőke.


Unireás szalagavató 2016

  • Galériák › 2015-2016 › Unireás szalagavató 2016

Az iskola másképp hetének egyik fénypontja a magyar tagozat szalagavató bálja volt, amelyet már második alkalommal szerveztek meg a XI. osztályos tanulók. Köszönet nekik, és gratuláció a nagyszerű munkáért. A szalagavatást a mindenki által nagyon várt és a XI. osztályosok által táncolt bécsi keringő készitette elő, ezzel még ünnepélyesebbé téve a hangulatot. Ezen kivül más produkciók is fokozták az ünnep szépségét. A szalagot viselni megtiszteltetés, hordani bátorság. Ennek két szára van, azt a kettősséget jelentve, hogy valami véget ér, tehát a végzősök búcsút mondanak az iskolának, de ott van a szalag másik vége, amely valaminek a kezdetét tükrözi.


Ballagási ünnepély 2015

  • Galériák › 2014-2015 › Ballagási ünnepély 2015

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -án. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2015-ös végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Suciu Stanca és Pui Laura Alexandra, XII. B (Természettudomány) – Kozma Tamás, XII. C (Természettudomány) – Lazin Cristina, XII. D (Természettudomány) – Blaga Cristinel, XII. E (Filológia) – Baciu-Marinescu Petru és Şimon Monica, XII. F (Társadalomtudomány) – dr. Florea Iuliu és XII. G (Társadalomtudomány) – Farkas Iván.


Zalai társkapcsolat 2015

  • Galériák › 2014-2015 › Zalai társkapcsolat 2015

Iskolánk, az Unirea Nemzeti Kollégium hagyományát folytatva 2015 májusában került sor a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziummal létrejött társkapcsolat újjabb – immár 18. – fejezetének lebonyolítására. Vendégeink csapata, melyet a gimnázium X. N osztályának 30 diákja alkotott, Hajdúné Szabó Ágnes osztályfőnök, Gyutainé Kiss Gabriella és Mészáros Richárd kísérő tanár vezetésével május 18-23 között tartózkodott nálunk. A mi iskolánk 31 diákkal vett részt a társkapcsolatban. A szervezés lebonyolítását Vészi Gabriella, a X. B valamint Csifó László Loránd, a X. F osztályfőnöke vállalta, akiket munkájukban dr. Bakó Aliz Tünde tanár segített.


Unireás szalagavató 2015

  • Galériák › 2014-2015 › Unireás szalagavató 2015

Az iskola másképp hetének egyik fénypontja a magyar tagozat szalagavató bálja volt, amelyet első alkalommal szerveztek meg a XI. osztályos tanulók. Köszönet nekik és gratuláció a nagyszerű munkáért. Tehetséges színjátszó csapat szórakoztatott a Karinthy Frigyes: Visszakérem az iskolapénzt című színdarab bemutatásával. A szalagavatást a mindenki által nagyon várt tánc készítette elő, ezennel még ünnepélyesebbé téve a hangulatot. A szalag jelképként szerepel a XII. osztályos tanulók életében: jelenti az együtt eltöltött idő EMLÉKÉT. E szalagot viselni MEGTISZTELTETÉS, a szalagot hordani BÁTORSÁG. A szalagnak két szára van, azt a kettősséget jelképezve, hogy valami véget ér, talán a XII. osztályos tanulók búcsút mondanak az épületnek, de ott van a szalag másik vége, valaminek a kezdete, és ezt a reményt, ebből a közösségből meríthetik.mecsigla O O M Országos Oktatási Minisztérium

facebook Facebook Like Unirea Nemzeti Kollégium Trafic Ranking