sigla

Információk Unirea Nemzeti Kollégium

Újdonságok (1)

Az Unirea Nemzeti Kollégium újdonságok oldala rövid üzeneteket, a site-hoz adott új weblapokat, valamint a meglevők módosításait listázza. Az üzenetek fordított időrendi sorrendeben vannak megjelenítve, 10 üzenet oldalonként. Oldalak száma: 10, üzeneteket száma: 93.

Ballagási ünnepély 2019

  • Galériák › 2018-2019 › Ballagási ünnepély 2019

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -én. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2019-as végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Lupaescu Constantin, XII. B (Társadalomtudomány) – dr. Bakó Aliz Tünde, XII. C (Természettudomány) – Branea Cristina Maria, XII. D (Természettudomány) – Lazin Cristina, XII. E (Filológia) – Romonţi Mioara Corina, XII. F (Társadalomtudomány) – Tăban Claudia.


Unireás szalagavató 2019

  • Galériák › 2018-2019 › Unireás szalagavató 2019

-án ötödik alkalommal került megrendezésre a szalagavató ünnepség, az Unirea Nemzeti Kollégium dísztermében. A régi időkben még az volt a neve a hagyománynak, hogy „valétálás”, ami a latin eredetű „Valete” szóból ered és azt jelenti, hogy „Éljetek boldogul!” Akkoriban a diákok egy kerek zöld selyem szalagot tűztek a vállukra. Ma a végzősökre a régi zölddel szemben kék színű szalagot tűz az osztályfőnök. Ezeken a szalagokon rendszerint az iskola neve, valamint az évfolyam, évszám szerepel.


Kiválóság díjak 2019

  • Események › Kiválóság díjak 2019

Táblázatok a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2018-2019-as tanévben Kiválóság Díjjal jutalmazott diákjaival. Ezeket a díjakat évente adják át az Unirea Nemzeti Kollégium napjain. A táblázatok betűrendi sorrendbe vannak rendezve. 171 díjat ítéltek oda a következő kategóriákra: Kiválóság díjak 29 diák, Tudományos kiválóság 73 diák, Kulturális-Művészi kiválóság 7 diák, Sportolói kiválóság 21 diák, Hűség az iskolához 5 diák, valamint Önkéntesség 36 diák.


Erasmus+ Projektek

  • Rólunk › Erasmus+ Projektek

Az oldal az Erasmus+ projektek listáját mutatja be, amelyekben a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium részt vett / koordinált az évek során. A projektekre vonatkozó további részletekért kérjük, tekintse meg a hivatkozásokat.


Országos Olimpiászok 2017-2018

  • Események › Országos Olimpiászok 2018

Táblázat a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2017-2018-as tanév olimpiászainak országos szakaszán résztvevő diákjaival. A résztvevő diákok szakok szerinti elosztása: Matematika-Informatika 10, Természettudomány 6, Társadalomtudomány 2, Filológia 2 és Gimnázium 2.


Ballagási ünnepély 2018

  • Galériák › 2017-2018 › Ballagási ünnepély 2018

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -én. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2018-as végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Hecser Enikő Krisztina, XII. B (Természettudomány) – dr. Bakó Aliz Tünde, XII. C (Természettudomány) – Cimpoi Stela, XII. D (Társadalomtudomány) – Marin Marius Sebastian, XII. E (Filológia) – Motorga Maria, XII. F (Társadalomtudomány) – Rus Laura, XII. G (Társadalomtudomány) – Murvai Béla.


Unireás szalagavató 2018

  • Galériák › 2017-2018 › Unireás szalagavató 2018

Az Unirea Nemzeti Kollégium magyar tagozatának szalagavató bálját negyedik alkalommal szervezték meg a XI. osztályos tanulók Héjja Kinga tanár vezetésével. Az első szalagavató bált majdnem kétszáz évvel ezelőtt szervezték. A végzősökre kék vagy bordó színű szalagot tűz az osztályfőnök. A szalag az iskolához tartozás jelképe, melyet a végzős diákok szíve fölé, az elválás szimbolizálásaként tűztek fel.


Kiválóság díjak 2018

  • Események › Kiválóság díjak 2018

Táblázatok a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2017-2018-as tanévben Kiválóság Díjjal jutalmazott diákjaival. Ezeket a díjakat évente adják át az Unirea Nemzeti Kollégium napjain. A táblázatok betűrendi sorrendbe vannak rendezve. 197 díjat ítéltek oda a következő kategóriákra: Kiválóság díjak 24 diák, Tudományos kiválóság 80 diák, Kulturális-Művészi kiválóság 33 diák, Sportolói kiválóság 25 diák, Hűség az iskolához 6 diák, valamint Önkéntesség 29 diák.


Ballagási ünnepély 2017

  • Galériák › 2016-2017 › Ballagási ünnepély 2017

A marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium végzős osztályainak Ballagási Ünnepélyét a Sportcsarnokban tartották -én. Az Unirea Nemzeti Kollégium 2017-es végzős osztályai és osztályfőnökei: XII. A (Matematika-Informatika) – Mărginean Manuela, XII. B (Természettudomány) – Vészi Gabriella, XII. C (Természettudomány) – Rad Mihaela Sorina, XII. D (Természettudomány) – Suciu Stanca és Chira Cristiana, XII. E (Társadalomtudomány) – dr. Stănescu Aurora Manuela, XII. F (Matematika-Informatika) – Csifó László Loránd.


Üzenet végzősöknek 2017

  • Kezdőlap

„Június van s nagyon magam vagyok
S kisértenek élt éltem árnyai
S az elbocsátó iskola-padok.

S én, vén diák, szívem fölemelem
S így üdvözlöm a mindig újakat:
Föl, föl, fiúk, csak semmi félelem.

Bár zord a harc, megéri a világ,
Ha az ember az marad, ami volt:
Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.”

Ady Endre: Üzenet egykori iskolámbamecsigla O K MOktatási és Kutatási Minisztérium

facebook Facebook Like Unirea Nemzeti Kollégium Trafic Ranking trafic