sigla

Információk Unirea Nemzeti Kollégium

Újdonságok (4)

Az Unirea Nemzeti Kollégium újdonságok oldala rövid üzeneteket, a site-hoz adott új weblapokat, valamint a meglevők módosításait listázza. Az üzenetek fordított időrendi sorrendeben vannak megjelenítve, 10 üzenet oldalonként. Oldalak száma: 10, üzeneteket száma: 93.

2014-2015-ös tanév előkészítő osztálya

  • Információk › Újdonságok

Az Unirea Nemzeti Kollégium 2014-2015-ös tanév előkészítő osztályába felvett diákok listája.

pdf 2014-2015 előkészítő osztály (6 letöltés)


Kiválóság díjak 2014

  • Események › Kiválóság díjak 2014

Táblázatok a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2013-2014-es tanévben Kiválóság Díjjal jutalmazott diákjaival. Ezeket a díjakat évente adják át az Unirea Nemzeti Kollégium napjain. A táblázatok betűrendi sorrendbe vannak rendezve. 85 díjat ítéltek oda a következő kategóriákra: Tudományos kiválóság 38 diák, Művészi kiválóság 15 diák, Sportolói kiválóság 23 diák, valamint Önkéntesség 9 diák.


Unirea Karácsonykor 2013

  • Galériák › 2013-2014 › Unirea Karácsonykor 2013

A december a karácsonyvárás – és ezzel együtt a csodavárás ideje. Az iskolában is igyekeztünk diákjainkkal ráhangolódni erre a gyönyörű ünnepre. Az adventi időszakban hétfőnként sor került a gyertyagyújtásra. Ezeket az alkalmakat tette még teljesebbé, hogy rövid műsorral is készültek hétről hétre iskolánk tanulói a karácsonyi ünnepélyre. Brandner Judit Emőke magyar szakos tanár és Józsa Hajnalka zenetanárnő összehangolt munkájával készült el az ünnepélyes műsor, amelyet az V-VIII osztályos tanulók adtak elő az iskola dísztermében. A különböző műfajok és stílusú dalok előadásában mindenki találhatott kedvére valót, nem hiányzott a karácsonyi versek mellet a rövid humoros jelenet,a néptánc, a modern tánc, a magyar, angol, német és román nyelvű karácsonyi dalok és a hangszeren való előadás sem. Az előadás egy közös énekléssel zárult, a Szeretet himnuszával.


Karácsonyi rege

  • Kezdőlap

Karácsonyi rege
Ha valóra válna,
Igazi boldogság
Szállna a világra…

Ady Endre: Karácsonyi rege

A SZERETET, AZ ÚJJÁSZÜLETÉS ÉS AZ ÚJ
REMÉNYEK KARÁCSONYI FÉNYÉBEN KÍVÁNUNK
KEGYELEMBEN GAZDAG, BOLDOG ÜNNEPEKET!


Outward Bound Kaland 2013

  • Információk › Újdonságok

Három csapat vett részt az Unirea Nemzeti Kollégiumból az Outward Bound Kaland – középiskolás vetélkedőjén, Kilyén Zsófia, Kozma Tamás, Szövérfi János és Csifó László Loránd tanárok vezetésével. A vetélkedő az Outward Bound Románia 20 éves évforduló rendezvényeinek keretében zajlott -én a Somostetőn. Csapataink a következők voltak: „Bundás kenyér”: Jancsó Előd, Jákob Anna, Kakasi Edina Kriszta, Máthé Barna Szilamér, Medgyesi István, Nagy Csongor Loránd, Szövérfi János tanár, „Sajtos laska”: Kovács Andrea, Koncz István Róbert, Nagy Rolland Pongrácz, Somodi István, Székely Jenő, Fekete Tamás, Kilyén Zsofia tanárnő és a II. helyezett „Rókagomba”: Borbély Evelin Krisztina, Bara Zsombor Olivér, Dénesi Levente, Fóris Péter, Gherman Iosif, Horvát Norbert Zsolt, Csifó László Loránd tanár.


„Hol terem a magyar vitéz?” vetélkedő

  • Információk › Újdonságok

-én került sor a „Hol terem a magyar vitéz?” vetélkedő előválogatójára. A vetélkedőt a 19. marosvásárhelyi Könyvvásár keretén belül szervezték, Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulójára. A megmérettetésen iskolánkat három csapat képviselte: „Félholdas gyűrű”: Benedek Kristóf, Borbély-Kedves Dávid és Vészi Atád – VII. B, „Törtetők”: Pop Kitty Claudia, Molnár Anna és Tündérligeti Sámuel – VI. B, „Rab oroszlán”: Csibi Krisztina, Magyari Zsuzsa és Cseke Kata Sára – VIII. B. Sok sikert a továbbjutóknak!


Szüretelnek javában, a II. B osztályban

  • Információk › Újdonságok

„Kezdődjék a szüretibál / szívet dobbant a mulatság! / Poharunkat emeljük fel s, / bánatunkat felejtsük el!” Ezzel a mottóval meghívójukon hívták meg a második osztályos tanulók hozzátartozóikat a -án szervezett szüreti mulatságra. A kis csőszök csősztáncot tanultak és gyakoroltak, szürettel, szőlővel kapcsolatos népdalokat, és ahogyan az lenni szokott, a Gólyatánc sem maradt ki a műsorból. Tánclépésekkel vonultak be a fiatal csőszfiúk és csőszlányok. Szívvel-lélekkel énekelték, hogy Megérett, megérett a fekete szőlő és folytatták a bejövetelt körtánccal majd párossal. A Gólyatánc eltáncolása után kezdődött csak az igazi vigadalom. A Gólyatáncot közösen folytatták tovább, minden gyerek mellé egy szülő / hozzátartozó állt és máris jött a csárdás. Kicsitől-nagyig együtt néptáncoltak, ünnepeltek, mustot és pánkót / fánkot fogyasztottak. Az Öreg zsidó majd a Bújj, bújj zöldág dalok sem maradtak ki a zenész „tarisznyájából”. S hogy miért lett vége, azt nem tudjuk, de a gyerekek elmondása szerint, „Alig várjuk a következőt, tanci!” Adjunk hálát a Jóistennek, hogy ilyen bő termésben volt idén is részünk, és reméljük, hogy jövőben is, talán nagyobb csapattal, együtt ünnepeljük meg a régi magyar hagyományaink szerint fennmaradt szőlőszüretet. A tevékenység rendezője Fodor Márta tanítónő volt.


Gólyabál 2013

  • Galériák › 2013-2014 › Gólyabál 2013

Az Unirea Nemzeti Kollégium IX. osztályainak gólyabáljára a marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében került sor -én, „Magically Famous” témával. Miss és Mister Gólya Unirea Nemzeti Kollégium 2013. Musgociu Alexandra és Hriscu Tamás Antonio voltak. Díjjazott diákjaink: Adorjáni-Nagy Zoltán és Ţîrlea Julia Casina (közönségdíj), Pădurean Maria és Peter Patrick Calvin (III. díj), Cotfas Sebastian Cornel és Niculici Ioana Maria (II. díj) voltak. További résztvevő diákjaink: Botezan Andreea, Harpa Mihai Alexandru, Iáni Dalma, Mailat Horaţiu Ioan, Moldovan Mădălina Bianca Răducă Daria Roxana, Ruţa Georgiana Tatiana, Sala Narcis Laurenţiu, Tătar Cristian és Turdean Alexandru voltak.


Barátságos mérkőzés Maros K.K. - U.N.K.

  • Információk › Újdonságok

-én egy barátságos mérkőzés zajlott a Maros Kosárlabda Klub és az Unirea Nemzeti Kollégium csapata között a „Szeretem a kosárlabdát, szeretem a sportot, szeretem a mozgást” címmel. A Maros Kosárlabda Klub csapatának tagjai Goran Martinic, Jakab Krisztián, Oprea Adrian, Păltinişan Dan, Peciukas Vaidotas, Steff Norbert, Taiyon Mitchell, edzőik pedig Szászgáspár Barnabás és Trif George, valamint Bruno Roschnafsky menedzser voltak. Az Unirea Nemzeti Kollégium csapatának tagjai Botos Vilmos, Hriscu Tamás Antonio, Kádár Csongor Krisztián, Keresztesi-Kis Dávid, Marta Paul Claudiu, Péter István, Potcoavă Dumitru Mădălin, Sasebeş Bogdan, Steff Norbert, Szombat Miklos, Zajzon-Bódis Tamás, edzőik pedig dr. Bakó Aliz Tünde, Petraş Cristian és Tudose Virgiliu tanárok voltak.


2013-2014-es tanévkezdő üzenet

  • Kezdőlap

A 2013-2014-es tanévben kívánunk erőt, egészséget, kitartást, sikereket.

Tudnotok kell, hogy nincs hatalmasabb erő, mint a tudás: a tudással felfegyverzett ember legyőzhetetlen és a legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: a gyökerek és a szárnyak.mecsigla O K MOktatási és Kutatási Minisztérium

facebook Facebook Like Unirea Nemzeti Kollégium Trafic Ranking trafic