sigla

Információk Unirea Nemzeti Kollégium

Újdonságok (5)

Az Unirea Nemzeti Kollégium újdonságok oldala rövid üzeneteket, a site-hoz adott új weblapokat, valamint a meglevők módosításait listázza. Az üzenetek fordított időrendi sorrendeben vannak megjelenítve, 10 üzenet oldalonként. Oldalak száma: 10, üzeneteket száma: 93.

2013-2014-es tanév megnyitó

  • Információk › Újdonságok

A 2013-2014-es tanév megnyitó ünnepségére -án (hétfőn), 9:00 órakor kerül sor.


Országos Olimpiászosok Galéria

  • Alumni › Országos Olimpiászosok Galéria

A galéria a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium egy vagy több Országos Olimpiászon résztvevő diákját mutatja be.


Országos Olimpiászok 2012-2013

  • Események › Országos Olimpiászok 2013

Táblázat a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2012-2013-as tanév olimpiászainak országos szakaszán résztvevő diákjaival. A résztvevő diákok szakok szerinti elosztása: Matematika-Informatika 12, Természettudomány 8, Társadalomtudomány 5, Filológia 3 és Gimnázium 8.


Zalai társkapcsolat 2013

  • Galériák › 2012-2013 › Zalai társkapcsolat 2013

Iskolánk, az Unirea Nemzeti Kollégium hagyományát folytatva 2013 április- májusában került sor a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnáziummal létrejött partnerkapcsolat újjabb – immár 16. – fejezetének lebonyolítására. Vendégeink csapata, melyet a gimnázium IX. N. osztályának 33 diákja alkotott, Kovács Tibor osztályfőnök, Stárics Roland és Simon Endre kísérő kísérő tanár vezetésével május 6-11 között tartózkodott nálunk. A szervezés lebonyolítását Kozma Tamás, a X. B. valamint Farkas Iván, a X. G osztályfőnöke vállalta, akiket munkájukban Csifó László Loránd tanár segített. Köszönjük a szülők, az Unirea Nemzeti Kollégium vezetőségének és a kollegáink támogatását, segítségét.


„Unireás tavasz”

  • Kezdőlap

Neveléssel a tükrök ablakokká válnak…
A nevelés állhatatosságot és odaadást feltételez…
A nevelés az ismeretszerzés lobogó lángja…
Az Unirea Nemzeti Kollégiumban a nevelés megszilárdítja az értéket és formálja a jövőt.

Tavaszi gondolatok

Tavaszias ütemben az Unirea megújítja létét, megéli az új évszak lüktetését! A márciuska szálaiban összefonódnak törekvések és eszmények, gyerekmosolyok, gondolatok. Mint az egész természet, az „Unireás táj” is merész árnyalatokat ölt, a télies ötletek a tavasz tetteivé alakulnak át.

Kivánjuk, hogy az „Unireás tavasz” új eredményeket hozzon, és a fiatal lelkekben a beteljesült remények öröme lüktessen!


Junior Achievement Románia

  • Információk › Újdonságok

Junior Achivement

Több 1700 romániai iskola vesz részt évente a nemzetközi Junior Achievement (JA) programjaiban az Oktatási Minisztérium közreműködésével (10184/2003). A világban 95 éve, 121 országban, 20 éve Romániában is, a Junior Achievement a legnagyobb és legdinamikusabb nemzetközi szervezet, amely a tanulók gazdasági, vállalkozói nevelésében és szakmaválasztásában segédkezik. Itt nézhető meg román nyelven: a Junior Achievement tanulmányi kínálata.


Kiválóság díjak 2013

  • Események › Kiválóság díjak 2013

Táblázatok a marosvásárhelyi Unirea Nemzeti Kollégium 2012-2013-as tanévben Kiválóság Díjjal jutalmazott diákjaival. Ezeket a díjakat évente adják át az Unirea Nemzeti Kollégium napjain. A táblázatok betűrendi sorrendbe vannak rendezve. 107 díjat ítéltek oda a következő kategóriákra: Kiválóság díjak 26 diák, Tudományos kiválóság 41 diák, Kulturális díjak 23 diák, valamint Önkéntesség 17 diák.


Kellemes Ünnepeket!

  • Kezdőlap

Meleg gondolatok, beteljesült remények, sok öröm, mennyei hóhullás szálljon lelketekre.
Karácsony szelleme terüljön szét szíveteken és házaitokon.
Az Új Év tárja ki számotokra fényes kapuit, mindenkinek békés gondolatokat és jövőbe vetett hitet hozzon.

Az Unirea Nemzeti Kollégium tanári kara


Unirea Karácsonykor 2012

  • Galériák › 2012-2013 › Unirea Karácsonykor 2012

Beburkolva a meleg gondolatok és az ünnepek titokzatos varázsába az Unirea Nemzeti Kollégium tanulói, azok tanárai és szülei együtt élték meg az unireás havas Karácsony örömét egy szép ünnepi mozzanatban, amelyet -án szerveztek. A mozzanatok a mi lépteink nyomát tükrözték a hólepte lelkekben a karácsonyi énekek, ősi szokások jelen idejű bemutatójában: költői pillanat, előadták a IX. C osztály tanulói, koordonáló tanár dr. Stănescu Aurora, aligazgató, az Unirea Nemzeti Kollégium kórusa, koordonáló tanárok Lukács Tünde és Józsa Hajnalka, átjöttek a hólepte tájon a kis épület II. A osztályos tanulói, Boitoş Leontina, tanár vezetésével, elhozván számunkra a régies álarcokat, a Karácsony nemzetközi lelkülete izgalmát éljük meg az ének csoportok közreműködésével, amelyeket Berku Diana, Rus Laura, Năznean Andreea Romana, Matiş Laura tanárok és Iacov Hermina Maria, nevelési tanácsadó vezettek.


Gólyabál 2012

  • Galériák › 2012-2013 › Gólyabál 2012

Az Unirea Nemzeti Kollégium IX-es osztályainak gólyabáljára a marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermében került sor -án, „Az Olimposz csucsain” témával. Résztvevő diákjaink a következők voltak: Biscoş Ciprian (közönségdíj), Blaga Tudor Constantin, Câmpean Casiana (III. díj), Kádár Csongor Krisztián (III. díj), Loghin Carla Andreea, Luca Alexandra (II. díj), Marta Paul Claudiu, Nistor Cezara, Pap Loránd Krisztián, Pavel Bogdan Alex, Răuţă Alexandra, Strete Alexandru Sebastian (II. díj), Suciu Stanca Valeria, Ţirca Sofia Roxana, Vajnár Antonia (közönségdíj) és Vornicu George. Miss és Mister Gólya, Unirea Nemzeti Kollégium, 2012: Răuţă Alexandra és Pavel Bogdan Alex voltak.mecsigla O K MOktatási és Kutatási Minisztérium

facebook Facebook Like Unirea Nemzeti Kollégium Trafic Ranking trafic