sigla
Alumni Colegiul Naţional „Unirea”

Mesaje Absolvenţi (3)

Colegiului Naţional „Unirea” în Timp şi Timpuri... La 10 ani de Colegiu Naţional, absolvenţii noştri îşi întorc gândul înspre şcoala care le-a deschis drumuri. „Nebănuitele trepte” au fost străbătute cu încrederea celor care ştiau că vor reuşi. Şi au reuşit! Felicitări şi preţuirea noastră!

Anechitei Bianca

  • University of Oxford, Marea Britanie, Institutul de Ştiinte Politice, Paris, Franţa

De fiecare dată când încerc să definesc ceea ce Colegiul Naţional „Unirea” a însemnat pentru mine, îmi este greu să aleg între excelenţa academică, activităţi extracurriculare, programele de studiu în străinatate, primele noţiuni de „leadership”. Totuşi, cred că lucrul cel mai important a fost deschiderea pe care acest colegiu a oferit-o întotdeauna elevilor săi. Libertatea de a încerca şi de a descoperi domeniul care ţi se potriveşte este greu de găsit într-o lume care caută din ce în ce mai mult specializarea. Colegiul Naţional „Unirea” reuşeste să îmbine educaţia generală cu performanţa în toate domeniile. Sper ca generaţiile de „unirişti” ce vor urma, să aprecieze calitatea pregătirii pe care o primesc şi posibilitatea de a alege. Le doresc să fie sclipitori, deschişi şi dedicaţi în tot ceea ce fac. Profesorilor, gând de mulţumire şi recunoştinţă!

mp3 Mesaj Anechitei Bianca (30 descărcări)

Câmpean Corina Maria

  • Studentă, Universitatea din Manchester, Facultatea de Studii Europene şi Limbi Moderne

Şcoala nu îţi deshide doar porţile către educaţie, ci şi cele ale minţii: către colegi, către profesori, către idei. Şcoala îţi deschide şi porţile sufletului: pentru admiraţie, regret, iubire, datorie şi răsplată... Tot ce contează este tensiunea morală la care trăieşti, recunoştinţa pe care o porţi tuturor celor ce te înconjoară. Colegiul Naţional „Unirea” a fost şcoala care mi-a oferit aceste deschideri, iar pentru asta îi sunt recunoscătoare mereu! Cu siguranţă, Zilele Colegiului s-au dovedit a fi un înălţător prilej de a cinsti istoria şi de a exploata dinamismul juvenil care ştiu că există întotdeauna în „Unirea”. Unirişti ai anului 2010, vă doresc mult succes în toate, să iubiţi viitorul, să vă feriţi de molima plictiselii şi, cum spunea Noica, vă transmit şi eu azi: „Esenţialul e să cucereşti. Nu să accepţi. Nu să ştii!”

mp3 Mesaj Câmpean Corina Maria (30 descărcări)

Suciu Luana

  • Absolventă, Emerson College, Boston, SUA

Drum prin amintire: idee tânără, ezitare, regăsire. Prinsă într-un joc de ani şi de portrete, realizez că timpul liceului a fost făuritor de neîntrecute căutări şi emoţii. Printre cărţi, coridoare şi ecouri, am găsit şi păstrat în braţe primul maestru, bogăţia cunoaşterii de oameni şi ambiţii, povestea sentimentală a unor prietenii de o viaţă. Proaspătă absolventă a Colegiului Emerson din Boston, SUA, Departamentul Marketing: Publicitate şi Fotografie, în prezent fac parte din familia unei firme digitale de publicitate din New York, la departamentul de design grafic. Îndrăgostită la început de cuvânt, acum aspir să creez poezii vizuale. Pe drum s-au încercat respirări, pe drumul către mine ai fost tu, „Unirea”! În ceas de sărbătoare, vă urez tuturor să aveţi parte de sprijinul şi înţelepciunea dragilor profesori, să respiraţi atent şi să îi urmaţi în călătoria ambiţioasă către sine. Şi nu vă faceţi griji: când nu se mai rostesc cuvinte, se simt!


Tîrnovan Tania

  • Studentă, University of Manchester şi Metropolitan University of Manchester, UK

Sfârşeam clasa a 8-a cu gând sigur că voi merge la Colegiul Naţional „Unirea”; a trecut o vară doar şi m-am putut vedea acolo unde pasiunea pentru matematică şi poate caligrafia mea m-au îndreptat... În clasa de matematică-informatică-bilingv engleză unde am avut oportunitatea să învăţ din fiecare particică de ştiinţă, dar unde, mai presus de numere şi litere, am urcat o mare treaptă în devenirea mea ca om. Mi s-au acordat şanse şi oameni astfel încat să mă descopăr, să învăţ despre viaţă, să o trăiesc... în final mi s-a deschis poarta spre viitoarele studii. Rezultatele din cei patru ani, precum şi nesfârşitele ore de pregătire m-au „condamnat” studentă la două universităţi din Marea Britanie: University of Manchester şi Metropolitan University of Manchester, cu acelaşi creion în mână schiţându-mi viitoarea cariera de arhitect, într-o lume nouă dar primitoare, ce te face mai responsabil de propria-ţi viaţă. Acum, de zilele colegiului, îmi aduc aminte cum aşteptam şi eu nenumăratele evenimente organizate cu această ocazie de noi şi pentru noi. Privesc cu drag, cu nostalgie la anii adolescenţei ce i-am petrecut în cel mai cald şi omenesc cadru, unde am împletit prietenii pe viaţă şi am dat o nouă definiţie propriei mele existenţe. Sper că în continuare "Unirea" să unească mai multe suflete de ea însăşi aşa cum al meu e acolo de fiecare dată când mă gândesc la cei mai frumoşi ani.

mp3 Mesaj Tîrnovan Tania (30 descărcări)

Cristian Flavia Bianca

  • Roger Williams University, Bristol, Rhode Island, SUA

„Unirea” este pentru mine asemeni unuia dintre acei vechi prieteni cu care ţi-ai amestecat visele şi dorinţele, fără să mai ştii care erau ale tale şi care erau ale lui, un prieten cu care ţi-ai plâns eşecurile şi cu care ai sărbatorit victoriile - cel care te-a făcut să crezi în tine, dar şi cel care te-a eliberat apoi, pentru a te lăsa să îţi continui drumul. Vă doresc zâmbete, frumuseţe şi toată bucuria care vine odată cu acestea! La mulţi ani!

mp3 Mesaj Cristian Flavia Bianca (31 descărcări)


mecsigla M E CMinisterul Educaţiei

Târgu Mureș Colegiul Naţional „Unirea” România