sigla
Alumni Colegiul Naţional „Unirea”

Mesaje Absolvenţi (1)

Colegiului Naţional „Unirea” în Timp şi Timpuri... La 10 ani de Colegiu Naţional, absolvenţii noştri îşi întorc gândul înspre şcoala care le-a deschis drumuri. „Nebănuitele trepte” au fost străbătute cu încrederea celor care ştiau că vor reuşi. Şi au reuşit! Felicitări şi preţuirea noastră!

Todea Anca

  • Absolvent al Universităţii Oxford, profilul Limbi moderne, doctorand, Universitatea Oxford, profilul Lingvistică generală şi filologie comparată

„Unirea” este locul unde am „crescut” timp de opt ani, unde colegii au ştiut să fie mai presus de toate, prieteni, iar profesorii au ştiut să ne cunoască şi ne-au dăruit cu generozitate din „cunoasterea” lor. Aici mi-am descoperit pasiunea pentru limbi moderne (deşi în cadrul profilului matematică-informatică) şi aici mi s-a oferit şansa Pocklington. Următorul pas a fost Universitatea Oxford, unde am studiat franceza, spaniola şi catalana, cu profesori-personalităţi ale căror nume le găseşti în cărţi sau dicţionare, şi care ştiu să fie, mai presus de toate, oameni. La Oxford am găsit apreciere, respect uman şi, bineînţeles, excelenţă academică. Anul acesta am avut ocazia să intervievez viitorii studenţi la Oxford, alături de profesorii mei şi mi s-a oferit posibilitatea de a-mi continua masteratul cu un doctorat în lingvistică. La ceas festiv, le mulţumesc profesorilor unirişti încă o dată, pentru toate lecţiile, printre care şi cea de viaţă, iar elevilor le doresc sărbătoare frumoasă, curaj în urmărirea idealurilor şi perseverenţă în muncă, pentru că, în cele din urmă, educaţia le va fi cea mai importantă carte de vizită.

mp3 Mesaj Todea Anca (129 descărcări)

Neagu Ioana

  • Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Japoneză-Engleză

Mă numesc Ioana Neagu şi sunt absolventă a Colegiului Naţional „Unirea” – promoţia 2001. Mi-am continuat studiile la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Japoneză-Engleză. În anul 2003 am obţinut o bursă de 2 ani la Facultatea Imperială din Tokyo, iar după încheierea studiilor universitare în România m-am reîntors în Japonia în 2006, unde lucrez ca şi Consultant în Sales şi Marketing pentru cea mai mare firmă de recrutare umană din Tokyo.

mp3 Mesaj Neagu Ioana (49 descărcări)

Suciu Simina

  • Masterand, Queen Mary University, Londra

Zâmbet, freamăt, necunoaştere, dorinţă, joacă, dar şi devenire... Toate acestea se adună acum în departele pe care l-am locuit cândva, şi anume, Timpul Liceului. Însă mai presus de toate, „Unirea” mi-a dăruit primul meu maestru, iubirea faţă de cuvântul scris şi faţă de Nichita, dar şi tăria numită ştiinţă pentru a-mi putea făuri propriile-mi aripi. Şi cum ieri a devenit astăzi, acum sunt avocat la o firmă internaţională şi urmez cursurile de master ale unei facultăţi de prestigiu din Londra. Fie ca oamenii acestui Colegiu, profesorii mei dragi, să insufle cu aceeaşi măiestrie generaţiilor viitoare, curajul şi dorinţa de căutare de sine, pentru că doar aşa... se creează oameni şi lumi! La mulţi ani, „Unirea” şi îţi mulţumesc!

mp3 Mesaj Suciu Simina (51 descărcări)

Bagoly Simó Péter

  • Universitatea „Babeş-Bolyai” - Biologie - Geografie şi Limbă şi Literatură Germană

Mă numesc Bagoly Simó Péter, am terminat în anul 2000 la Colegiul Naţional „Unirea” şi m-am decis să studiez în această instituţie pentru că doream să fac parte dintr-o comunitate mai mică, dar mult mai eficientă. Ce a însemnat pentru mine şcoala? Nu pre poate fi descris. A fost o perioadă foarte fericită în care am avut parte de profesori foarte buni şi de colegi extrem de buni. După ce am terminat liceul am studiat la Universitatea „Babeş-Bolyai” – Biologie - Geografie şi Limbă şi Literatură Germană, am urmat studii de doctorat, în Germania şi în momentul de faţă sunt lector universitar la Facultatea de Geografie în cadrul Universităţii „Babes-Bolyai” şi la Universităţile din... şi... din Germania. Ce aş dori să urez şcolii în următoarele decenii, să zicem, cât mai multe succese şi să ofere tuturor elevilor o comunitate şi un mediu atât de plăcut cum a fost pe vremea când am fost şi eu elevul şcolii.

mp3 Mesaj Bagoly Simó Péter (54 descărcări)

Kiss Zsolt

  • Doctorand, Universitatea Oxford, Departamentul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale

Mi-e destul de greu să cred că au trecut 10 ani... Parcă ieri eram pe scena Casei de Cultură „Mihai Eminescu”, serbând noul Colegiu „Unirea”. Aceeaşi şcoală valoroasă, dar în haine noi. Pentru mine, anii petrecuţi la "Unirea" au însemnat enorm. M-au marcat. Mi-au schimbat modul de a gândi, modul de a înţelege lumea şi oamenii din jur. Anii aceia m-au ajutat să mă maturizez. Dar, cred că cel mai important lucru pe care l-am învăţat la „Unirea” este faptul că am înţeles că nimic nu este imposibil, nimic nu este peste puterea mea, dacă vreau şi lupt cu adevărat. „Vina” o poartă oamenii de aici, profesorii, acei oameni excepţionali, pentru că, în fond, ei sunt „Unirea”. Noi venim şi plecăm. Ei rămân acolo, aşteptând alte generaţii cărora să le dea învăţătură şi putere. Au trecut opt ani de când am „zburat” de la „Unirea”. Dar şcoala asta am luat-o în suflet pentru totdeauna! Acum sunt doctorand şi sunt angajat ca cercetător la Universitatea Oxford din Marea Britanie. Dovada clară că nimic nu este imposibil! Tocmai acest lucru vreau să îl transmit elevilor de acum ai şcolii: luptaţi pentru ceea ce doriţi! Şcolii şi OAMENILOR de aici, le doresc putere de muncă pentru a putea dărui, deoarece ei sunt cei capabili de a modela şi schimba vieţi!

mp3 Mesaj Kiss Zsolt (53 descărcări)


mecsigla M E CMinisterul Educaţiei

Târgu Mureș Colegiul Naţional „Unirea” România