sigla

Informaţii Colegiul Naţional „Unirea”

Noutăţi (3)

Pagina Noutăţi a Colegiului Naţional „Unirea” listează mesaje scurte, pagini noi adăugate, modificări făcute asupra unor pagini deja existente. Mesajele sunt afişate în ordine invers cronologică, 10 mesaje pe pagină. Număr pagini: 41, număr mesaje: 409.

ZIUA PORȚILOR DESCHISE

  • Informaţii › Noutăţi

ÎNDRĂZNIŢI, VISAŢI ŞI EVOLUAŢI ALĂTURI DE NOI.

pdf Ziua porților deschise (82 descărcări)


Concursul de Robotică 2019

  • Galerii › 2018-2019 › Concursul de Robotică 2019

Colegiul Național „Unirea” a organizat prima ediție a Concursului Naţional de Robotică „RObots BOosts Skills”, care face parte din proiectul european Erasmus+ (2017-1-ES01-KA202-038277). La concurs au participat următoarele instituții de învățământ: Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare (profesor coordonator Teșileanu Laura), Liceul Teoretic Internațional de Informatică București (îndrumător Ferhat Travaci), Colegiul Tehnic „Constantin Brâncuși” Petrila (îndrumător Cîndea Nicoleta), Colegiul Național „Unirea” Focșani (profesor însoțitor Mohonea Marius) și Colegiul Național „Unirea” Tîrgu Mureș (profesor organizator Lupaescu Constantin). La eveniment au participat și profesoara Chira Cristiana, directoarea Casei Corpului Didactic Mureș, în calitate de partener instituțional al proiectului și domnul Potcoavă Mihai, din partea Companiei LATERAL.


Sărbători luminate

  • Acasă

Stimaţi profesori, distinşi părinţi, dragi elevi „unirişti”

Lumina Sfintelor Sărbători să aducă tihnă sufletească, gândul bun al celor dragi și speranțe înnoitoare precum zilele senine de primăvară.

Conducerea Colegiului Naţional „Unirea”

Director prof. dr. Stănescu Aurora Manuela


Festivalul-Concurs „CDidei în cărți” 2019

  • Informaţii › Noutăţi

Astăzi, , în cadrul sălii festive de la Colegiul Național „Unirea”, s-a desfășurat etapa pe școala a Festivalului-Concurs „CDidei în cărți”. În acest context, șapte echipaje formate din elevi ai claselor gimnaziale au încântat juriul compus din doamnele profesor Stănescu Aurora Manuela, Pop Consuela Manuela, Chețan Mariana și Motorga Maria, cu proiectele întocmite în acest scop, demonstrând implicare, pasiune pentru lectură și spirit creativ.

Așadar, de la colaje, la adaptări ale conceptului „manga”, de la machete la planșe colorate, fiecare produs al elevilor a reușit să surprindă în mod inedit și le-a oferit acestora oportunitatea de a valorifica și de perfecționa, deopotrivă, diverse competențe, valori și atitudini câștigate la orele de curs și nu numai.

Pentru că efortul a fost continuu și a presupus consecvență și seriozitate, mulțumim, pe această cale, tuturor elevilor implicați, cadrelor didactice coordonatoare, precum și membrilor juriului pentru participarea la această activitate. Totodată, îi felicităm și le dorim mult succes în continuare!


Verificarea cunoștințelor de limbă engleză

  • Informaţii › Noutăţi

Calendarul testelor pentru proba de verificare a cunoștințelor de limbă engleză pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulație internațională.

zip Documente-verificare limba engleză (237 descărcări)


Consiliul Şcolar al Elevilor 2018-2019

  • Despre noi › Consiliul elevilor 2019

Pagina prezintă membrii Consiliului Şcolar al Elevilor Colegiului Naţional „Unirea” din Tîrgu Mureş pentru anul şcolar 2018-2019. Consiliul Şcolar al Elevilor este coordonat de profesorii: director dr. Stănescu Aurora Manuela, director adjunct Pop Consuela Manuela, consilier educativ Sabău Laura Stanca.


Înscriere clasa pregătitoare 2019-2020

  • Informaţii › Noutăţi

Informaţii (circumscripţia şcolară, criterii specifice, calendar evaluare psihosomatică, plan de şcolarizare, programul de înscriere, prezentare unitate) privind înscrierea în clasa pregătitoare a Colegiului Naţional „Unirea” din Tîrgu Mureş pentru anul şcolar 2019-2020.

zip Informații clasa pregătitoare (181 descărcări)


Ziua Porţilor Deschise clasa pregătitoare 2019-2020

  • Informaţii › Noutăţi

Ziua Porţilor Deschise pentru bobocii unirişti va avea loc în data de , între orele 14:00-16:00.


Premii de Excelenţă 2019

  • Evenimente › Premii de Excelenţă 2019

Tabele cu elevii Colegiului Naţional „Unirea” din Tîrgu Mureş distinşi cu Premii de Excelenţă în anul şcolar 2018-2019. Aceste premii se acordă anual, în cadrul Zilelor Colegiului Naţional „Unirea”. Tabelele sunt sortate în ordine alfabetică. Au fost acordate 171 premii pe următoarele categorii: Premii de Excelenţă 29 elevi, Excelenţă Academică 73 elevi, Excelenţă Cultural-Artistică 7 elevi, Excelenţă Sportivă 21 elevi, Loialitate faţă de şcoală 5 elevi, respectiv Voluntariat 36 elevi.


Zilele Colegiului 2019

  • Galerii › 2018-2019 › Zilele Colegiului 2019

Manifestările ocazionate de Zilele Colegiului Naţional „Unirea”, prin implicarea directă a profesorilor și a elevilor, au demostrat preocupările multiple, diversitatea acțiunilor, rămânând în viața școlii și în conștiința generațiilor, prin ecourile pe care acestea le transmit, de la activitățile de tradiție, precum Concursul regional eminescian de creație și interpretare „Cuvinte ce exprimă adevărul”, la Concursul de matematică „Simon Petru”, Concursul de plurilingvism, la cele de dată relativ recentă, dar strâns legate de profilul educațional al colegiului nostru, precum simularea admiterii la UMFST, disciplinele biologie și chimie, sau și mai îndrăzneț, Cercul de robotică unde s-a înregistrat performanța unui prim robot competitiv.mecsigla M E N Ministerul Educaţiei Naţionale

facebook Facebook Like Colegiul Naţional „Unirea” Trafic Ranking